Feteasca Neagra 2008 Val Duna Crama Oprisor


Nu cautati laudatul terroir-ul de Oprisor aici, pentru ca n-o sa-l gasiti. Vinul este produs de Fontana di Vini (a se citi Domeniile Sahateni, adica Aurelia Visinescu). Este doar imbuteliat la Oprisor.
Nu sunt prea multe de spus: este un vin de masa ieftin, agreabil, cu rest de zahar (ca doar e demisec), fructat, aduce a magiun de fructe, daca tineti neaparat sa spuneti ca sunt prune uscate, spuneti, desi sunt multe altele in amalgam. Sunt si visine pe undeva. Final un pic condimentat (piper).
Exista multe eufemisme pentru ceea ce nu este agreabil la acest vin, anume o amareala destul de pronuntata: note de sambure de mar, drojdii, grapefruit, pelin, cirese amare etc. Daca in cazul Sauvignonului Blanc 2007 Vina Mar, cel mai bun vin pe care l-am baut anul asta, aceste caracteristici erau bine integrate, dorite si lasand o impresie buna si apetisanta, in cazul acestei fetesti negre n-as spune ca dau prea bine.
In rest, vin suplu, corect, mai bun la masa decat de unul singur. Parca varianta din 2007 a fost mai buna (sau am devenit eu mai pretentios:) Iar de tipicitatea de soi nu mai spun nimic, decat ca daca ati avut vreodata ocazia sa beti o feteasca proaspata, de tara, veti fi putin contrariati de gustul celor de pe piata.
Vin rosu demisec, 13%, IG Dealurile Munteniei, 12lei
74/100pct



0 comentarii: