Senzational! Exista visinata din struguri: Mara SCDVV Minis


Nu sunt prea multe de spus. Inteleg ca este un vin traditional in podgoria Minis (vad ca exista sticle de Mara din 1946), rosu dulce. Anul acestei sticle (25 lei, aici) e incert. Dar dupa aromele de fruct confiat, as zice ca are minim 8 ani. Acuma, inainte sa ma banuiti ca sunt un soi de Louis Defunes din Aripioara sau picior, sa stiti ca pe factura scria Mara '02:)).
Se pare ca vinul e obtinut prin fermentatie naturala, adica nu i se adauga alcool sau alte minuni. Dar la 17% (17 la suta, oameni buni!), de la miros si pana in final, damful (i-as spune "buchet", dar nu pot) de alcool este dominant. Adaugi si aroma de visina, ceva prune si smochine uscate, tanin din belsug si obtii o interesanta visinata din struguri.
Acuma stiu ca in cercetare se foloseste metoda trial&error, dar acest rezultat este un "error" complet. Bine, or fi unii sado-masochisti iremediabili care ar aprecia acest vin, un vin de meditatie pentru oameni ca Hitler sau Stalin, dar pentru noi astia care n-avem planuri de dominatie mondiala si genocid e cam greu de apreciat.

PS: Va mai aduceti aminte pasaje de critica literara pe care le invatati pe de rost in liceu si le regurcitati la bac? Ei, iata un pasaj elocvent pentru Mara lui Slavici, dar si pentru vinul asta (ca sa nu-i spun altfel):

"Întreaga creaţie a lui Slavici este o pledoarie pentru echilibrul moral, pentru chibzuinţă şi înţelepciune, pentru fericire prin iubirea de oameni şi păstrarea măsurii în toate, iar orice abatere de la aceste principii este grav pedepsită de autor" Pam-pam!

0 comentarii: