Muscat Dry 2009 Alcovin Macin

Muscat Dry 2009 "Curtea Regala" Alcovin Macin, 12,5%, 25 de lei la producator.
Nu e un vin rau, ba chiar un muscat sec care are toate bunele si relele soiurilor aromate vinificate astfel. Ba chiar este un dry muscat sec, ca asta inseamna dry, nu demisec ca ilustrul clasic de Jidvei. Dar se vede ca referitor vinului romanesc uneori trebuie sa folosesti pleonasme, ca sa vorbesti corect. Asa e cand greseala devine etalon!
Culoarea este galben-pai. Nasul e tipic. Nu insist, toti cunoasteti placuta aroma de boaba de strugure coapta specifica muscatului. Atacul debusoleaza, daca nu ai mai baut un aromat sec, te astepti la dulceata, dar dai de un iz citric ferm, dar fin, cu note de musetel, suc de lamaie si mar sustinute de o aciditate foarte buna, usor iesita din corp. Asta e, i-ar fi prins bine ceva mai mult, dar nu-i bai! Nu care cumva sa-l beti frapat tare, pentru ca atunci va fi apos de-a dreptul, lasati-l pe la 10 grade, temperatura la care se va mai implini, si va aduce si usoare note exotice. Finalul este intens, citric si mineral, nitel amarui-sarat. Simplu, curat, plan ca o campie.
Utilitatea la masa este indubitabila: ori aperitive (pe baza de icre de stiuca si pui sau andive umplute), ori peste de apa dulce.
SCOR: 77 pct

0 comentarii: