Bordeaux Blanc 2010 Gold Label Barton&Guestier

Inca o incercare de la magazinul travel free din Galati. Costa 7 euro sau echivalentul in lei (la cursul BNR). In ziua respectiva 30.
E un sauvignon blanc/semillion, AOC Bordeaux alb, deci asteptari mai modeste, dar cand manevrezi vinul din 1725, se presupune ca stii cate ceva. Si este adevarat! 
Daca in cazul sauvignonului de Gascogne (al acelorasi) aroma si gustul de soc era motorul principal, in cazul acesta grapefruitul (ca suc sau pulpa fara pielitele amarui) face legea. Si ceva mar. Daca tii neaparat poti gasi chiar si fructul pasiunii. In nas pe langa fruct apar si delicate arome florale. De fapt, cuvantul delicat descrie bine vinul, desi aciditatea fina ii confera si o prospetime reconfortanta. Finetea vinului este subliniata pe final de un usor rest de zahar, insa bine asociat cu notele de fruct si condiment (exista si baric in ecuatie).
Mi-a placut, si mie si celorlalti de la masa, si completat fericit meniul compus dintr-un la fel de simplu dar delicat si delicios pui cu rosii si ardei la cuptor (rosii, oregano, ardei). O sa-l mai cumpar. 81 pct.

5 comentarii:

Dan spunea...

Avantajele faptul ca stai pe granita...Wine Bar, Travel Free...:))

George Mitea spunea...

Dezavantajul consta ca din cand in cand, pe la aniversari and stuff, trebuie sa gust tot soiul de posirci moldovenesti de contrabanda

Dan spunea...

Lasa ca nici noi nu scapam de Eticheta Neagra sau Premiat..:))
Pana acu cativa ani aveam si noi meteahna producatorilor locali.. Dar acu s-a mai stins...s-a trecut la sticle..adica fitza (indiferent de ce scrie pe sticla)...:)

Berbecutio spunea...

Ha ha!!! Il luasem tot de-acolo, am vazut dup-aia ca aveai review la cel ieftin, voiam sa te completez. Inca nu l-am desfacut, deocamdata cu atatea meciuri (vazute in caricumi pline doar de Murf si Jidv) si atatea grade in atmosfera..fac un pas inapoi!
Dane, nu te entuziasma! Oferta pe vin e foarte restransa acolo in asa-zisa zona libera.
Nu pot sa cred ca nu exista un wine-bar in Pitesti cu atatia frantzuji in schema!
Sambata-s la o nunta la Sushiava...mi-am propus sa stau cateva ore si sa ma intorc, doar ca sa am o scuza sa evit etichete negre sau alte mizerii :(

Dan spunea...

Jignesti gazdili si poati iesi galshava..
Ahhh...Les Francaise.., j'ai le sentiment qu'il boive de vin a Bucharest...:)
Asta, ca sa fac o antiteza lingvistica