Marea controversa enologica de la etajul patru al Hotelului Galati

@Vinul.ro
Trei bloggeri de vin, Ciprian, Mihai si subsemnatul s-au intalnit ieri pentru a dezbate spinoasa problema pe care cei mai mari enologi ai planetei nu au elucidat-o inca, anume daca Feteasca Neagra "Prestige" 2008 de la Domeniul Coroanei Segarcea are gust de ciocolata cu a. rom, b.crema de zmeura, c. lapte. 
Au fost dezbateri de o virulenta extrema, aplanate doar de venirea baiatului cu pizza. Din acest punct nevralgic s-a cazut de acord ca licoarea are o aromatica interesanta, initial intunecata, amintind de carnea macra, prune natur, deschizandu-se in mixul celebru "fructe negre de padure", condimente dulci de baric (un pic de scortisoara pudra, vanilie, etc- stiti specia) si ciocolata cu lapte si rom. Pe masura ce vinul s-a incalzit, batonul cu rom s-a instalat si mai autoritar la conducere. In gura este plin, mare, cu tuse moi, lactate, si un melanj de prune si fructe de padure, mai putin negre de aceasta data, ciocolata (deh, a avut si Laura mea cu zmeura o sansa), virand spre un final respectabil, picant, cu note dulci de pruna uscata si rom. Aciditatea putea fi o idee mai mare si impactul lemnului o idee mai mic.
Un vin foarte ingrijit, dar care vine la un pret exclusivist- 120 lei. Dupa mine: 85 pct, cu mentiunea ca sunt date pe banuite, fiind prea cald pentru vinuri de soiul acesta.

2 comentarii:

Berbecutio spunea...

Alea 2-3 sticle de la crama sunt undeva spre 80 de lei, dac-or mai exista. Dimineata (11 o'clock) am gasit un servetel zgariat cu unghia, cu ultimele puteri (dupa definitivarea cocosului si a feed-urilor FBK) pe care zicea: 85,5pct :D. Cred ca asta e solutia unificarii punctelor, sa bem vinurile impreuna! Va astept la Bucuresti cu berile luate la pachet :))

George Mitea spunea...

Ei, oricat ar costa, multumim pentru ocazia de a gusta aceasta raritate.