(P) Degustarile de vin din nou la PROVINO

Prima editie Provino (pe care am relatat-o de la fata locului) a adus ceva nou in peisajul festivalurilor de vin autohtone, si anume o serie de evenimente conexe expozitiei propriu zise. Unul din aceste evenimente viza chiar degustarea vinului. La prima vedere poate parea anacronic sa dai lectii de degustare la un festival de vin, dar sa nu ne ascundem dupa pahare, e de ajuns o iesire la restaurant ca sa-ti dai seama ca romanul nu prea intelege de ce paharul de vin are picior, de ce trebuie agitata licoarea si alte lucruri din acestea. Tocmai de aceea trebuie salutata initiativa, care iata produce emulatie si in cadrul altor festivaluri de la noi, chiar cu mai multa traditie. In fond asta a fost "marca" Provino la prima editie si e bine ca se perpetueaza initiativa. Iata mai jos, ce, cine, unde si cat:
"Sesiunile de degustări a câte 60 de minute fiecare oferă participanților posibilitatea unică de a iși delecta simțurile cu unele dintre cele mai deosebite vinuri autohtone. În grupuri de maxim 30 de persoane, vizitatorii vor fi însoțiți de  degustătorii autorizați într-o călătorie inedită pe tărâmul gusturilor aparte, în compania a 12 sortimente de vin în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.
PROGRAM DE DEGUSTARI:
VINERI 7 decembrie
SAMBATA 8 decembrie
DUMINICA 9 decembrie
Interval orar
15.00 – 16.00
12.00 – 12.45
 11.30 – 12.15
Interval orar
16.15 – 17.15
13.15 – 14.00
 12.45 – 13.30
Interval orar
17.45 – 18.45
15.00 – 16.00
Interval orar
19.00 – 20.00
 16.15 – 17.15
Interval orar
 17.45 – 18.45
Interval orar
 19.00 – 20.00


SPECIALISTI:
Gheorghe Crăciunescu

Inginer oenolog cu peste 40 de ani de experiență în domeniu, degustător expert, membru ADAR încă de la înființare și membru juriu în cadrul a numeroase concursuri naționale și internaționale
Traian Mihail Petrea

Inspector de specialitate la Oficiul Național al Viei și Produselor Viti-vinicole ( ONVPV) Inspectoratul Iasi din 2002, Membru în juriul Concursului Național de Vinuri ” Bachus” Focșani, edițiile 2011 și 2012, Membru în juriul Concursului Național de Vinuri ” Strugurele de Aur ” Alba Iulia 2012, Membru în juriul Concursului Internațional de Vinuri București 2012 ( IWCB), Președinte al comisiei de clasare a vinurilor DOC din arealele: Iana, Huși, Iași, Bohotin și Cotnari, Membru ADAR din 2004, Cavaler al vinului în Ordinis Equestris Vini Europae ( OEVE ) – Legatul București din 2011.
Catalin Zamfir
Asistent universitar in Cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si de Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” Iasi, Asistent de Cercetare Stiintifica in Cadrul Centrului de Cercetari Pentru Oenologie – Filiala Ias a Academiei Romane, Membru al American Society for Enology and Viticulture (ASEV), Membru al Australian Society of Viticulture and Oenology (ASVO), Membru al Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR)
Cintia Colibaba
Dr. ing. Lucia Cintia Colibaba este cercetător in sectorul viti-vinicol, colaborand cu institutii academice si de productie în domeniu din tară (Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi, Centrul de Cercetari Oenologice al Academiei Romane- filiala Iasi, S.C. Cotnari S.R.L., S.C. La Vie S.R.L.) si din strainatate, unde a efectuat multiple stagii de perfectionare (Forschungsanstalt Geisenheim, Germania, DLR Neustadt a/W, Germania, Bournemouth/Poole University, Marea Britanie). Actualmente, este angajata ca cercetator post-doctorand la Universitatea Tehnica „Gh. Asachi” Iasi.
Liviu Grigorica
Medaliat la Londra pentru inovație in vinificatie, Liviu Grigorica este membru al comitetului de conducere ADAR (Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania). Degustator profesionist, oenolog consultant, proiectant de tehnologii si crame, Liviu Grigorica a absolvit Facultatea de Industrii Alimentare, cu ucenicia in vinificatie la Nazarcea, langa Murfatlar.
 6 SOMMELIERI, membri ai OSR 2011
 
  
Bogdan
Todor
Cristian
Florea
Istvan
Pentek
Razvan-Octavian
Demian
Sergiu
Chifor



Marian
Timofti
Pret/degustare: 25 RON

Pret degustare+KIT PROVINO: 30 RON (beneficiati de discount de 50% la KIT-ul PROVINO, care contine pahar, pix si carnetel)

Pentru rezervari si inscrieri va rugam contactati reprezentantul PROVINO:


Adriana Zăvoi Tel:  0755 229 273  Email: adriana.zavoi@abplus.ro


0 comentarii: