SOMM, un nou documentar despre lumea vinului

E un film interesant mai ales pentru maniacii vinului, winegeeks, cum zic americanii. Acuma se pare ca le place si altora. A ajuns documentarul indie nr. 1 pe iTunes, pe twitter Pink zice ca s-a inamorat de film si ca socant da' a plans la sfarsit, fata sensibila, cum o stim.
De fapt, ce se intampla in el? Sunt urmariti patru baieti in ultimile 2 saptamani inainte de concursul pentru distinctia de Master Sommelier, care- dupa toate aparentele- te aranjeaza pe viata. Concursul consta in trei probe: de servire, teoretica si practica. Asta practica e de fapt descrierea in orb a 6 vinuri- trei albe si trei rosii, alese din toata lumea. Candidatul are vreo 20 de minute sa le descrie si intr-un final sa-si dea cu parerea ce anume sunt. 
Baietii sunt tensionati, terorizati, isi fac planuri de viitor si mai ales degusta in draci si pana la urma daca e ceva interesant e aceasta fereastra deschisa 90 de minute in universul lor vinos in care polemica daca licioarea din pahar e Chinon sau Saumur pare foarte serioasa. Ce sa mai zic de nevestele care abia mai suporta damblaua si isi doresc mai mult ca ei sa ia examenul ca sa-si vada de viata :)
Eu zic sa-l vedeti, ca nu apar filme cu si despre lumea vinului in fiecare zi. Sigur ca e dramatizat si simplificat, sunt cateva treburi care bat la ochi dar n-as zice ca e pierdere de vreme. Iaca aici un trailer.
Dar unde puteti sa-l vedeti pe tot? Ei hai, ca sunteti majori si vaccinati...

0 comentarii: