Hop și Penny: Tavs 2012 Bodegas Hacienda del Carche (Spania)


Tavs 2012, 13,5% alcool, 25 lei, produs de Bodegas Hacienda del Carche, DO Jumilla (32.000 hectare intre Murcia si Albacete). 

Un vin rosu destul de suplu si baubil, cu nas de zmeura si cirese confiate, condimente si cerneala si muguri de pin. Gust acrisor, de fructe rosii, rodie, visine, cu un final mediu in principal picant piperat. Nu e un vin rau, nas expresiv, gust nu foarte variat, dar jucaus, baubil nevoie mare. 83 pct
Interesant e faptul ca e un monastrell majoritar, urmat de syrah si putina garnacha. Asadar e un GSM intors, pentru ca monastrell nu e altceva decat mouvedre pe spaniola, iar garnacha- ghici ciuperca ce-i- grenache!
Si mai interesant e ca face parte din oferta Penny! Care magazin, urmand probabil exemplul rivalilor de la Lidl, si-au tras si ela randul lor un mic sortiment de vinuri de import, cu sticle grele, serioase, din Franta, Spania si Italia. De la 17 la 25 de lei. Ah, si o sampanie adevarata, in fine, pe cat de adevarata poate fi o champagne la 50 de lei. 
Asadar sa vezi si sa nu crezi- Penny! Dintre toate magazinele astea omniprezente numai la Penny nu ma gandeam ca vrea si el o bucatica din piata de importuri. Ei, iata ca...da. Si pretul e relativ corect, avand in vedere ca in patria muma vinul acesta sa tot faca vreo 4,5-5 euro. V-am tot zis cum incepe, iata ca azi va zic cum se continua!
Apropos, sticla are un botlegau care ne informeaza ca Guia Penin (adica ghidul vinurilor spaniole dupa domnul Penin) l-a fericit cu 90 pct! De ce 83 la mine? Pai e simplu: daca asta e vin de 90, inseamna ca am baut deja vinuri d'ale noastre-neaose, de vreo 101-102, cine-a tras in noi?


0 comentarii: