La Origine Sauvignon blanc 2013, Trei pesti psihedelici si Banksy de Galati

Acest vin este sauvignonul blanc care sta la baza cupajului Trei Pesti 2013. Asa imi explic de ce pe eticheta unei game intitulata La Origine, se zbenguie niste pesti desenati la intrepatrunderea dintre arta naiva si psihedelic. Adica e ca o combinatie intre un basm cu pestisorul de aur si Magic Mistery Tour. Plus ca in vreme ce pe eticheta vinului alb etalon de la Domeniile Dealu Mare Urlati (Trei Pesti) inotatoarele se invarteau in cerc, pe aceasta noua eticheta pestii sunt mai pupaciosi si atrasi intr-un soi de vertij. 
Trei pesti de aur
foto Vin2.ro
Trei Pesti  pe LSD.
In-A-Gadda-Da-Vida baby, na na






















Ideea din spatele celor Trei Pesti a fost simpla- este un cupaj de sauvignon blanc, riesling italian si feteasca alba- trei vinuri care fiecare in parte se pot asocia natural cu mancaruri din peste. La scurta vreme s-a adaptat (de autorii de folclor bahic) intru poetica asociere celebra strofa cu autor necunoscut (si agramat, intre noi fie vorba):
Intr-o balta neagra
Sase ochi luceste
Ce sa fie oare?
Ochii a Trei Peste!
Ori brusc, acest vin prezent in rafturile Lidl (si Kaufland si Cora), a fost tras oarecum din zona de veselie si misto mioritic intr-o zona magica, mitologica, pentru ca nu-i asa- ne trimite "La origine", dar intr-un mod politicos si placut:)
Cat despre licoarea in sine, mare atentie! Vinul are miros de iarba,  flori albe, corcoduse galbene,  coaja de portocala.  Gust fresh si fizzy, proaspat, cu zarzara, pere, gutuie si ceva usor vanilat, mai ales pe final, semn al unui contact cu lemnul, probabil sub forma de chips.  Bun vin si la 20 de lei saptamana asta este un best buy indiscutabil. 83 pct. In mod normal face vreo 27 de lei, daca nu ma insel. Pe acest lot s-a uitat mentionarea anului de recolta, dar cred ca e o scapare, nu un mix de ani. E prea proaspat.
Oricum, pe langa somonul (tot la promotie) si niste borcoli onest- toata treaba a fost buna. Vinul se duce pe gat ceva de speriat. Bei ca un peste (ha ha).

Pestii astia, pe langa apetitul sanatos de galatean obisnuit cu inotatoarele, ma duc cu gandul la un graffiti pe langa care trec des. A aparut din senin, acum vreo doi ani, pe un perete urat, neingrijit. Parerea mea e ca un graffiti inteligent devine si util cata vreme infrumuseteaza respectivul loc. 
Nu stiu cine l-a facut, dar il anunt pe aceasta cale ca in semn de pretuire il asteapta o sticla de vin din partea mea. Sa-mi dea un mail si se rezolva:) 
Daca ar fi dupa mine i-as comisiona la primarie. Sunt atatea garduri si ziduri deprimante incat un graffiti de acest gen nu ar face decat sa eleveze impresia de oras in degradare, corupt si poluat pe care, de altfel, o si exprima desenul din imagine.
Asa ca draga Banksy de Galati agita spray-ul! Mai ai o gramada de lucru!



0 comentarii: