Cabernet Sauvignon Curtea Regala 2012


De la Macin vine acest cabernet sanatos si, cum s-a dovedit in final, de incredere.  E un vin vanos, puternic fara a deborda de alcool (13%), cu arome de fructe negre (afine, mure) si aciditate de visina cu un miez cu usoare tuse de stejar si cafea. E un rosu nepretentios, agreabil, cu buna tipicitate de soi si care se poate pune usor in valoare langa fripturi si gratare, mai ales ca vine Pastele si carnea rosie va fi, cel putin o perioada, la putere.
E, daca va plac comparatiile, asemanator cu cabernetul Caloian. Si pretul e asemanator, chiar un pic mai jos (25 lei).  81 pct.
Eu as marsa mai mult pe pitorescul zonei si al oamenilor de acolo, poate o strategie care sa sublinieze rusticitatea si diversitatea etnica si culturala, din punct de vedere al identitatii produsului. Sigur ca Alcovin este furnizor al Casei Regale (de altfel, exista un sticker care ne anunta acest fapt), si aceasta n-o sa le-o ia nimeni, dar ar trebui mers si pe alta cale.
Totusi remarc ca exista o unitate in brandingul acestei crame, si mai remarc diversele initiative culturale, turistice si sportive cu care se asociaza. 


0 comentarii: