BBdV ep. 32: Fuller's Wild River


Berea de azi (tot Auchan, tot 5 lei la reducere) vine de la cea mai veche berarie din Londra inca in activitate. Au un portofoliu foarte bogat. Aceasta este o bere "sezoniera" (nu se produce decat in anumite perioade ale anului), fiind o double hopped pale ale, adica are portie dubla de hamei, din patru tipuri americane: liberty, willamette, cascade and chinook
Trebuie s-o bei ca sa intelegi ce prostie de marketing e reclama la zeama aceea carbonatata "cu gust puternic si amarui". Gustul acestei beri englezesti e intruparea fidela a sloganului amintit. 
E o bere buna si racoritoare, cu o culoare aurie, usor cetoasa, cu efervescenta medie si spuma fina, alba, persistenta, cu nas de grapefruit, struguri albi, limeta si putin caramel. Gustul e evident dominat de amaruiul hameiului, totusi fara a deveni neplacut, amar. Cumva carbonatia, alaturi de tusele amintind de suc de grapefruit, lyche sustin licoarea, chiar in lipsa unui nivel de alcool prea mare (vorbim de 4,5%), desi ceva mai mult corp ar fi fost de preferat, zic eu. Finalul e extrem de persistent, chiar cu usoara astringenta, totul desigur pe fond amarui, tonic.
O bere de sete, de caldura mare. Ar trebui s-o incercati fara frica.
4 din 5 capace 

0 comentarii: