Sauvignon blanc Prestige 2014 Segarcea

In vreme ce Sauvignonul Elite se prezinta mult mai impetuos aromatic, cel din gama superioara s-a infatisat intr-o structura mult mai "clasica", de moda veche, bazat pe aciditate, aducand impresii de coacăze negre, fiind ierbos, citric, cu fructe albe si mere verzi. Mi s-a parut genul de alb care are nevoie de putin timp ca sa-si regleze conflitele interne. Ma gandesc si anul 2014, unul mai racoros, a contribuit la aceste repere, dar si la un nivel de alcool mai scazut ca de obicei (12% alc). 84 pct. Face in jur de 40 lei, in magazinele specializate si mai nou in marele retail (vezi Metro).

Daca vorbim de clasici, desi hip-hop-ul si vinul par pe planete diferite, va invit sa vedeti Straight outta Compton, filmul recent care stapaneste box-office-ul american de 3 saptamani. 
E un "bioptic" despre NWA, trupa de reality rap sau gangsta rap care i-a facut mari pe Ice Cube si Dr. Dre. Filmul merge cu protagonistii, din liceu si pana in 1995, la moartea lui Easy E. 
Ma gandesc ca prin '88-'89 nimeni nu se gandea ca oamenii astia cu nume ciudate cantand versuri extrem de dure, vor ajunge sa fie considerati legende ale muzicii. 
Dar daca vorbele sunt sincere si adevarate, pana la urma vor rezista vremurilor. Iar Dre, nu numai ca e unul dintre cei mai importanti producatori din lume, dar e si unul dintre cei mai bogati muzicieni. De exemplu, anul trecut a castigat 620 milioane de dolari! 620 milioane! E drept ca mare parte din ei s-au datorat vanzarii companiei Beats (producatoare de accesorii audio) catre Apple, dar e lung drumul din suburbia Compton...


2 comentarii:

alibus spunea...

Sa nu uitam ca in Bulgaria a existat pana nu demult (daca nu mai exista cumva inca) un vin numit Easy, omagiu involuntar adus adus lui E. Wright :))

George Mitea spunea...

:) uite cala asta nu m-am gândit. Easy-E(nira)