Prin Prisma cu Chardonnay Anno 2014 Licorna Winehouse


Part I. Chardonnay Anno 2014.  Nas frumos, aducând a rubarba, cireșe albe si un iz cald, vanilat. Gustul e cremos, închegat, cu aciditate și un mix fructat din care pot face parte, după dispoziția degustatorului, piersici albe, mere golden, gutuie și o ușoară senzație cremoasa, dulceaga, de lunga remanenta, amintind de ciocolată alba. 

Sa remarcam si sticla cu baza valurita! 55 lei, 13,2%, 88 pct.

Part II. De-a lungul anilor am asociat vinul cu alte lucruri in moduri interesante (sper!) si ocazional nitel off-charts, ca sa nu zic elucubrant (my, my...). Dupa filme, muzica, carti, idei, review-uri foto sau audio, a venit azi timpul sa va recomand acest vin alaturi de o aplicatie pentru IOS sau Android! 
Ea se numeste Prisma si e un editor foto mai altfel. Functionarea sa e simpla si relativ comuna pana la un punct: se deschide, se alege fotografia pe care o dorim editata, se bifeaza filtrul care ne coafeaza mai bine si...magie!

Iata mai jos un exemplu elocvent. Fotografia de baza este foarte...proasta, realizata cu o camera de telefon care nu se descurca oricum in conditii de luminozitate slaba, facuta (ca sa fie patologia incompetentei dusa pana la capat) catre un corp de iluminat, dintr-o pivnita. Nu e o pivnita oarecare, ci chiar pivnita de la Licorna Winehouse, luminata de un spectaculos candelabru in forma de caracatita. Iata insa ce poate face mica aplicatie cu ignobila baza foto:








Pana la urma, luati-o ca o metafora. Prin prisma potrivita, bietul strugure poate deveni un vin ordinar, un chardonnay de 15 de lei cu viata scurta, maltratat de inabilitatea oenologului sau de "protocolul" cu enzime si sorbati, sau se poate eleva la un produs interesant, de artizanat, spectaculos, cum e vinul de azi. 
Pe partea celalata, vinul e unul singur. Noi, cu abilitatile noastre senzoriale, suntem filtrele prin care aplicatia instalata in mintile noastre produce "interpretari" mai aproape sau mai departe de original (presupunand ca exista unul). 
Anyways...Week-end placut si butonare fericita!

0 comentarii: