Cuvee Sissi 2016 SERVE

Probabil cei de la SERVE au considerat ca cele cateva cuvee-uri din portofoliu, care pana acum aveau un caracter sa zicem solitar, trebuie sa se reuneasca intr-o gama a lor, iar aceasta trebuie intregita cu un rose, mai ales ca roseul e la SERVE un soi de varf de lance. In fond, e primul rose sec comercial lansat dupa Revolutie. Zic comercial in sensul ca nu e vreun experiment realizat pe la o Statiune de cercetari, ci unul destinat meniurilor din restaurante si rafturilor de magazin specializat.
Spre deosebire de clasicul rose Terra Romana, care e produs din Merlot si Feteasca neagra, Sissi este un Pinot noir. 
Are o culoare rose somon, nu foarte pigmentata, o aromatica curata de fructe rosii (cirese, coacaze rosii), banana si usoare (adica deloc fragrante) note "tehnologice"(ca sa zic asa) de vata de zahar si o adiere de oja. Gust fin, dar rotund, cu aciditate bine exprimata si post mediu, citric.
Pe ansamblu este un vin competent realizat, insa ma simt nevoit sa adaug ca cel putin pentru recolta 2016 si cel putin pentru mine, roseul Terra Romana este superior, asta desi e putin mai ieftin. Sigur ca ambalajul cuvee-ului adauga cost, cu sticla eleganta si inchiderea cu dop de sticla, dar...hei, parerea mea! 

12,5%, IG Dealurile Munteniei, ~45 lei, 84 pct.


0 comentarii: