Epopee Catleya 2013

Am gustat acest vin la un Goodwine, pe cand nu avea nume sau eticheta. Cred ca-si aminteste si Dan. Laurent Pfeffer si-a prezentat creatia, spunand ca e cel mai bun vin al cramei. Am fost de acord. Pretul e pozitionat sus, pe la 80 de lei, dar e in linie cu multe alte vinuri autohtone "premium". 
Denumirea provine de la planurile lui Marcel Proust de a-l vizita pe bunul sau prieten, printul Bibescu, la mosia sa de la Corcova, calatorind cu Orient express. Nu s-a intamplat, insa nu toata literatura e autobiografica. In fapt, destul de putina.
Rosu rubiniu medium plus, cu nuante de visina coapta, nas frumos, de fructe de padure (coacaze si afine), scortisoara, stafide. Gustul e aducator de valoare adaugata, cu taninuri abundende, dar de granulatie fina, cu "muscatura" picanta si acida, cu tuse de afine si porumbe, cu final picant, cu buna remanenta. 
E de pastrat. Poate fi baut cu succes si acum, in asocieri carnivore, insa am banuiala ca atunci cand taninurile se vor subtia momentul va fi spectaculos. 14% bine integrat, daca avem grija cu temperatura de servire. 
Cabernet sauvignon, Merlot, DOC Mehedinti-Corcova, 2481 sticle produse, 88 (90) pct

0 comentarii: