Feteasca neagra Anno 2014 Licorna Winehouse

Feteasca neagra din gama Anno a celor de la Licorna Winehouse este una dintre cele mai bune exemplare de pe piata. Hm, desi s-ar putea sa nu mai fie pe piata. A fost imbuteliata in decembrie 2015, in doar 2651 sticle, disponibile cumparatorilor dupa o maturare in sticla, din toamna lui 2016. Asadar, cu ce s-a mai trimis ca promotional, mostre etc, rezerva de vinoteca proprie, probabil vorbim de doar 9 baricuri. Cu putin noroc s-ar putea sa-l mai gasiti prin online.

E un rosu rubiniu intens, serios, cu densitate, "gros", extractiv, cu aromatica ampla, plecand de la regulamentara pruna si continuand cu note la confluenta cu lemnul de stejar, cu vanilie, picanterii indiene, ciocolata, tabac si marochin. In gust continua impresia placuta, cu un corp mediu plus echilibrat, taninuri dulci, bine integrate cu notele condimentate, dand impresia de rotund si catifelat, cugere rapida, remanenta respectabila, in registru picant-vegetal. 

Este ceva felin in aceasta interpretare, de vietate dragalasa, pufoasa, dar in acelasi timp agila si feroce (daca nu ne purtam bine cu ea). Adica luati temperatura de servire de 16-18 celsius in serios. Mai sus, devine usor iritata si poate sa zgarie usor, in joaca.

DOC CMD Dealu Mare, 14,7%, ~80 lei. 90 pct

0 comentarii: